Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Miasma and the Carousel of Headless Horses - Manfauna

1.Manticore
2.Taus
3.Garp Gadriel

(24/03/2008 Latitudes limited 1000 copies)

Η όλη ιστορία της γνωριμίας μου με αυτον τον δίσκο ξεκινάει ενα μήνα πρίν στην συναυλία του Scott Kelly οπου αγόρασα το album Blood + Time ( Scott Kelly, Josh Graham και Noah Landis) για λογαριασμό της Southern Records. Πιο συγκεκριμένα για την σειρά Latitudes της εταιρίας αυτης. Δεν γνώριζα την ύπαρξη του εγχειρήματος μεχρι εκείνη την στιγμή οποτε λογικά μου τράβηξε το ενδιαφέρον.
Η σείρα Latitudes λοιπόν ειναι δίσκοι ηχογραφημένοι στα Southern Studio του Λονδίνου. Η ιδέα ειναι οτι μπάντες και μουσικοί που συνεργαζονται με την εταιρια Southern και τυγχάνει να βρισκονται στο Λονδίνο , περνάνε απο το studio και κάνουν ενα live session. Ο κατάλογος τον ονομάτων δεν είναι ακόμα μεγάλος , αλλα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφου ήδη εχουν ηχογραφήσει οι Blood +TIme όπως είπα ηδη, οι White magic,Circle, Grails αλλά επίσης και οι Miasma and the Carousel of Headless Horses.Με την τελευταία να μου τραβάει το ενδιαφέρον, καθομαι και το ψάχνω και επειδή όπως ειναι γνωστό, όποιος ψάχνει βρίσκει, τον βρήκα τον δίσκο και μπορώ να πω πως με εξέπληξε.
Στοιχειωτική μουσική, βγαλμένη ποτε απο κάποιο λογοτέχνημα του Lovecraft και ποτε απο κάποια αίθουσα χορου του μεσαίωνα, δεν μπόρεις παρα μόνο να το αφήσεις να σε παρασύρει 'μέσα' του.... Baroque prog το ονομάζουν οι ιδιοι και δεν έχω κανένα λογο να διαφωνίσω μαζί τους.Ετσι και αλλίως τα μέλη (ή μάλλον το λουνα παρκ των ακέφαλων αλόγων) εχουν αρκετά δυνατές περγαμηνές που κουβαλάνε μαζί τους. Απλα και μονο ενδεικτικά συμμετέχει ο Daniel O'Sullivan που μεταξυ άλλων ειναι Live member των Ulver και Sunn O))), και ο Leo Smee (μορφονιός) γνωστότερος απο τους Cathedral.


2 Say something...:

Ανώνυμος είπε...

Μόλις το διάβασα από περιέργεια.
Η μουσική τους σε εμπνέει να μπεις στην κρύπτη σου & να κάνεις συμφωνία με τον Μορφέα για τον αιώνιο ύπνο της ομορφιάς!
Ενδιαφέρον είναι να ακούσεις το Garp Gadriel παράλληλα με Autechre- Clipper!!!

Hopeb

Amberclock είπε...

Αυτό το τελευταίο με έστειλε ο.Ο

Δεν μπορώ να φανταστώ πώς συνέβη και τα άκουσες παράλληλα, αλλά θέλω να το δοκιμάσω σίγουρα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...