Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Wooden Stake - Dungeons Prayers & Tombyard Serenades

Πρώτα απ'όλα να δήλωσω πως στην θέση της συγκεκριμένης ανάρτησης θα έπρεπε να υπήρχε παρουσίαση του τρομερού δίσκου Hisingen Blues των Graveyard, όμως επειδή για αυτή την κυκλοφορία τα λόγια είναι περιττά, παρακαλείται όποιος δεν τον έχει ακούσει ακόμα, ας το κάνει αμέσως. Παρακάτω λοιπόν.
Wooden Stake, ακούς το όνομα, βλέπεις και το logo και ξέρεις. Η βραχύβια μπάντα απο το Texas, αποτελείται από δύο μέλη, την Vanessa Nocera ( μπάσο, φωνές), και τον Wayne Sarantopoulos ( συνθέσεις, κιθάρες και ντραμς), και επιδίδονται σε lo-fi ατμοσφαιρικό doom, αν και ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός μάλλον αδικεί το εύρος των επιρροών και τα διάφορα επίπεδα ενορχηστρώσεων που φαίνεται πως με κόπο και meraki έχουν συνδυάσει.
Ακούγωντας τον δίσκο, απο το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο σε βάζουν στην θέση του αυτόπτη και αυτήκοου μάρτυρα ζοφερών τελετών, σαν η Vanessa Nocera να έχει ανοίξει τον τόμο των -καλύτερα να μείνουν- ξεχασμένων μυστικών που η ανθρωπότητα, ως μια οντότητα, επέλεξε να μην θυμάται. Πάνω απ'όλα όμως , και για να είμαστε και πιο ρεαλιστές, απο το πρώτο δευτερόλεπτο ξέρεις πως ακούς κάτι διαφορετικό. Και για τους λάτρεις του H.P. Lovecraft, του Λόρδου Dunsany, του Witchfinder General, γενικότερα horror ταινιών και βιβλίων, και για όσους πάντα προτιμούσαν τους Malkavian, αυτού του είδους το διαφορετικό σε κάνει να νιώθεις πιο βολικά και απο το να γυρνάς σπίτι σου μετά απο μία κουραστική μέρα ( ή νύχτα αν είσαι τύπος walks like he talks).
Οφείλω να γράψω για την πειθαρχία με την οποία τα δύο μέλη των Wooden Stake υπηρετούν και με τις κυκλοφορίες αυτού το συγκροτήματος το underground, μία ματιά στο Encyclopedia Metallum και καταλαβαίνεις πως πρόκειται για γαλονάδες. Επίσης το Dungeons Prayers & Tombyard Serenades ναί μεν είναι ο πρώτος full length δίσκος, όμως έχουν κυκλοφορίσει 3 Ep ( Vampire Plague Exorcism / Invoke the Ageless Witch / Black Caped Carnivore) και δύο split ( με Blizaro και Druid Lord) μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια.
Αν παρ'όλα αυτά δεν σας έπεισα ελπίζω τουλάχιστον να ακούσετε το καινούργιο των Graveyard

Arise templars Arise
The Doom cult has arrived
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...