Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

The Wounded Kings - In the Chapel of the Black Hand (2011)

Οι Wounded Kings είναι μια φρέσκια και ανερχόμενη μπάντα στο χώρο του doom. Αυτός εδώ είναι ο τρίτος δίσκος τους, ο οποίος ακολουθεί τα πολύ καλά "Embrace of the Narrow House (2008)" και "The Shadow Over Atlantis (2010)".
Παρόλο που υπάρχουν μόλις 6 χρόνια (από το 2005), έχουν πραγματοποιήσει 327 αλλαγές στη σύνθεση τους, με πιο σημαντική τη φετινή, όταν και ο George Birch (φωνητικά, κιθάρα) την έκανε με τον Alex Kearney να τον αντικαθιστά στην κιθάρα και την Sharie Nayland να πάιρνει θέση πίσω από το μικρόφωνο. Οπότε, όπως επιτάσσει η μόδα, έχουμε άλλο ένα γκρουπ τύπου Blood Ceremony/ Devil's Blood, με βαριές και θανατερές κιθάρες, occult/horror θεματολογία και γυναικεία φωνητικά.

Παρόλα αυτά, αυτό που κάνουν το κάνουν κάτι παραπάνω από πειστικά. Πιο αργοί και από το θάνατο ρυθμοί, κιθάρες στα τάρταρα, μπάσο ογκώδες και παραγωγή που αναδεικνύει περισσότερο το heaviness της υπόθεσης παρά το ρετρό doom χαρακτήρα και πολλή ψυχεδέλεια. Πραγματικά ο δίσκος είναι η επιτομή του HEAVY. Φανταστείτε τους Electric Wizard με γυναικεία, στοιχειωτικά φωνητικά.

Συνολικά, δεν υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις στο δίσκο, αλλά ποιος τις θέλει όταν το doom παίζεται όπως πρέπει να παίζεται. Αργά και βαριά, δηλαδή. Εδώ υπάρχει έμπνευση και εκτελεστική ικανότητα που λίγες μπάντες τις έχουν. Δώστε βάση, ας πούμε στην κομματάρα Gates of Oblivion. Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

The Wounded Kings @ Facebook

Metal Archives
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...