Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

CHAOS A.D.

Rainbow Rising
AC/DC High Voltage
Aerosmith Rocks

Tρία Larger than life albums που κυκλοφόρησαν το1976.


Megadeth Peace Sells...But Who's Buing?
Cinderella Night Songs
Motorhead Orgasmatron

Tρία Larger than life albums που κυκλοφόρησαν το 1986.

Αναρωτιέμαι αν για έναν μουσικόφιλο έχει σημασία η χρονολογία ή η δεκαετία που κυκλοφόρησαν οι δίσκοι του,ή αν αυτό που πραγματικά ζητά από τη δισκοθήκη του είναι η ποιότητα.Και κατά πόσο μπορεί να στέκει η έκφραση "Το Orgasmatron έχει τραγούδια μικρής διάρκειας όπως και το Night Songs.Λογικό,μιλάμε για τα 80's.Από την άλλη,κοίτα το Rising δέκα χρόνια πίσω,οι συνθέσεις του είναι πιο μακροσκελείς."?Aν βρισκόταν κανείς σε ένα υποθετικό από κοινού live των Aerosmith και Megadeth θα έβλεπε μπροστά του να συνυπάρχουν δύο ξεχωριστές γενιές rock n' roll ή δύο ξεχωριστά γαμάτα συγκροτήματα?Και τέλος,όταν τη δεκαετία του '90 οι Sepultura διασκεύασαν το Orgasmatron έπρεπε να απολογηθούν που έβαλαν χέρι σε έναν ύμνο των 80's,και με τη σειρά τους οι Motorhead να προβληματιστούν που το '86 δεν ακούγονταν το ίδιο ακραίοι με έναν 90's heavy metal δίσκο?

Στη δικιά μου δισκοθήκη πάντως,η σειρά είναι αλφαβητική και μόνο.

1 Say something...:

Φύσκος είπε...

«Το Somewhere in Time έχει τραγούδια μικρής διάρκειας όπως και το Master of Puppets. Λογικό,μιλάμε για τα 80's. Από την άλλη,κοίτα το Nevermind the Bollocks δέκα χρόνια πίσω,οι συνθέσεις του είναι πιο μακροσκελείς.»..

Δηλαδή όχι, πολλά ρεύματα που περιπλέκονται και ανακυκλώνονται ετεροχρονισμένα. Τώρα, είναι βέβαιο πως για μερίδα του Mtv κοινού π.χ. τα κιθαριστικά σόλο επανεφευρέθηκαν το 2002 αλλά αυτό ως γνωστόν απέχει πολύ από την πργματικότητα. Είναι θέμα οπτικής και ευρύτητας αυτής. Οπότε ναι, αλφαβητική σειρά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...