Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Witchcraft - The Alchemist


Εντελώς τυχαία σε further listening ,σε extras ενός dvd πέφτει το ματι μου σε τούτους εδώ.Επίσης τυχαία, μια με δύο βδομάδες μετά βλέπω και τον δίσκο τους στην βινυλιακή του έκδοση σε δισκοπωλείο.Και κάπως ετσι τυχαία ερωτευτηκα την μορφή του εξωφύλλου, το ξεπλυμένο κόκκινο πάνω στο αθώο λευκό.Και είναι μερικές φόρες που δεν θές κάτι παραπάνω για να αγοράσεις έναν δίσκο.Ισως βέβαια με ώθησε να το κάνω και τα λόγια του φίλου που κοφτά μου λέει:''Αυτό γαμεί.'' Τέλος ρε παιδί μου. Τελεία.Γαμεί.Απόλυτα και κάθετα.Με έναν συνηθισμένο τρόπο όμως.
Με την μορφη του εξωφύλλου καρφωμένη στο μυαλό και με μια ψυχεδελική αναπαραγωγή του άσματος ''Γαμεί'' πηγαίνω σπίτι για ακρόαση. Και τότε κατάλαβα γιατί ''Γαμεί'' αλλά δεν ''Γαμάει'' ,ή τουλάχιστον γιατί έτσι πιστέυω εγώ. Οι γενικές εντυπώσεις είναι πως ο vintage αισθήτικής ήχος είναι τεράστιος , με πολύ καλές συνθέσεις, και με τα φωνητικά να σου μένουν εύκολα τόσο για την αμμεσότητα όσο και για την χροιά.Πολύ καλο αποτέλεσμα ,για αυτό που γουστάρουν τούτοι οι Σουηδοί να κάνουν, πολύ πιο πάνω απο αντίστοιχες κυκλοφορίες θα έλεγα.Ισως γιατι οι Witchcraft είναι έξυπνοι και ξέρουν τι να κλέψουν και τι να αποφύγουν.Με ολη την καλή έννοια το τελευταίο που είπα.Δεν πιστεύω οτι είναι αδικία να κλέβεις στην μουσική, άρκει αυτο να γίνεται με σκοπό την αναγνώριση της αξίας του αρχικού δημιουργού/συνθέτη/εμπνευστή είτε αυτη η αξία είναι καθολική ειτε καθαρά σε προσωπικό επίπεδο, με σκοπό να γίνεις και εσύ καλύτερος. Και στο κάτω κάτω της γράφης στο the Alchemist προσπαθούν να βάλουν μπόλικο απο τον δικό τους χαρακτήρα, αντί να λένε οτι άπλα θα παίζουν μουσική 'όπως το κάναν και οι παππούδες μας'' και να προκαλούν ψιλογελάκια στην καλύτερη περίπτωση.
Αλλά...φτάνει ο δίσκος στο τέταρτο track και θέλω να κλάψω.Ενώ εχει προηγηθεί το καλύτερο κομμάτι του δίσκου (copyright άποψεως azarak]) μπαινει το αμμέσως επόμενο.Και ποιο είναι το επόμενο? Το τέταρτο.Το Hey Doctor.Δηλαδή αυτό:


Και κάπως έτσι αντιληφθηκα οτι για μένα δυστυχως ο δίσκος γαμεί.Μόνο.Και δεν μπήκα στον κόπο να γράψω για έναν δίσκο που δεν μου άρεσε, αλλα για έναν δίσκο για τον όποιο ένιωσα πραγματικά οτι μου έβγαλε ένα παράπονο.

Wicthcraft on mypsace

Υ.Γ. Πραγματικά πάντως μου αρέσε ο δίσκος και ας αναλώθηκα πολύ σε ένα τραγουδι μόνο.Εχανα που δεν το είχα ακούσει νωρίτερα και όποιος δεν τον έχει ακούσει ακόμα ας το κάνει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...