Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ladies' Night

Η εξεταστική είναι προ των πυλών. Αυτό. μεταξύ άλλων. σημαίνει πολλές ώρες στο σπίτι, οι οποίες γεμίζουν με επίσης πολλές ώρες ακρόασης μουσικής. Εγώ τουλάχιστον αυτό που κάνω είναι να περνάω λίγη ώρα στο νετ κατεβάζοντας ότι περισσότερο μπορώ, έτσι ώστε να έχω μπόλικη συνοδεία στις μετέπειτα ώρες.
Χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο προτείνω λοιπόν τρία συγκροτήματα που έχουν έναν κοινό παρονομαστή: γυναικεία φωνητικά.

Blood Ceremony
Από τον Καναδά τούτοι εδώ, με έναν δίσκο προς το παρόν στο ενεργητικό τους, το ομώνυμο Blood Ceremony του 2008. Οι επιρροές προφανείς, ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα του δεύτερου κομματιού, η τραγουδίστρια κάνει μπάσιμο με σόλο φλάουτο. Jethro Tull και τα μυαλά στη μαρμίτα με τον ζωμό. Flute is a heavy metal instrument είχε πει ο Ian Anderson αστειευόμενος, αλλά μάλλον κάποιοι τον πήραν σοβαρά. Σαμπαθίλες λοιπόν, Jethro Tull και γενικώς folk διάθεση. Τι περίμενες δηλαδή από τον παγωμένο βορρά της Αμερικής όταν η καθημερινότητα σου αποτελείται μόνο από βουνά, λίμνες, δάση. ταράνδους και κάτι τύπους που φοράνε κόκκινες στολές και πίνουν τσάι με μία σταγόνα γάλα?
Τον Μάρτιο αναμένεται και το καινούργιο άλμπουμ τους. Εγώ θα περιμένω πάντως.


--------------------------------------------------------------------------------

The Devil's Blood
Μπορεί η γνωστότερη γυναικεία φωνή της Ολλανδίας να ανήκει στην Anneke, αλλά όπως φαίνεται και η αιματοβαμμένη κυρά των The Devil's Blood ήρθε για να καθιερωθεί στις καρδιές και τα αυτιά μας με τελείως διαφορετικές περγαμηνές όμως. Το θέμα μας εδώ είναι ένα κράμα σκληρής μουσικής, δύσκολο να το περιγράψεις αν δεν το ακούσεις. Πολλές αναφορές έρχονται στο μυαλό, αλλά ο καλύτερος κριτής είναι πάντα ο εκάστοτε ακροατής. Αμιγώς metal αλλά προσωπικά εμένα κάποια φωνητικά μου φέρνουν στο μυαλό King Diamond.
Άκρως κολληματικά κομμάτια πάντως, και με το καλό τους χαρτί να είναι πως απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό. Αρκεί να αντέχεις το αίμα.


--------------------------------------------------------------------------------
Jex Thoth
Επειδή βρικολακιάσαμε με τόσο αίμα θα κάνω μία μικρή στροφή. Μικρή όμως μιάς και ο ήχος της Jex Thoth δεν διαφέρει και πολύ , τουλάχιστον με αυτόν των Blood Ceremony. Μην σας μπερδεύουν τα χιόνια και το ανάλογο attitude της φωτό μιάς και το συγκρότημα προέρχεται από το San Francisco της ηλιόλουστης Καλιφόρνια. Εδώ η βάση της μουσικής είναι το doom, λίγο folk και αέρινα φωνητικά. Μια επίσημη κυκλοφορία μέχρι στιγμής, ένα ep πρόλογος επερχόμενου δίσκου αλλά και ένα split με τους θεούς Pagan Altar. Προσωπικά θεωρώ πως αν κινηθούν προς τα μονοπάτια που ακολούθησαν στο ep 'Witness' θα χάσουν κάτι από τον χαρακτήρα που δημιούργησαν στον ομότιτλο δίσκο τους. Ελπίζω να βγώ λάθος όμως.


--------------------------------------------------------------------------------
Links ξέρετε που θα βρείτε.

5 Say something...:

batman είπε...

ρε Azarak αυτο το Devil's Blood σκοτωνει.το τραγουδι δε σου θυμιζει παρα πολυ το God of Thunder??και η φωνη της κοπελιας λιγο Marc Storace?

Azarak] είπε...

Η ίδια η κοπέλα θυμίζει και λίγο Κατερίνα Κούκα.

zoump είπε...

h typissa einai ontws h katerina kouka amesws meta ton xwrismo ths kai thn kata8lipsh pou perase gt den evriske magazi na tragoudhsei...loool
tragiko...
to kommati like, h fwnh dont!apla...k liga gia thn anneke azarak :P th fwnaaaaraaaaaaaa <3
emena proswpika aytoi oi blood ceremony mou kinhsan to endiaferon...parolo pou me to pou tous akous les ontws 'sabbath-jethro!' telos :P

Keyser είπε...

Και φυσικά μην ξεχνάμε και τα εγχώρια προϊόντα, όπως τους ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥΣ Universe217, που με την υπέροχη και σπαρακτική φωνή της, η Τάνια Λεοντίου, μας οδηγεί σε θεοσκότεινα -σχεδόν εφιαλτικά- μονοπάτια ενός κόσμου έτοιμου να καταρρέυσει. Avant-garde/doom metal στα καλύτερα του.

Και καλύτερα, ας μην αρχίσω για τη συνεργασία των Neurosis με τη Jarboe, γιατί εκεί η γραφικότητα θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...

Azarak] είπε...

Απλά έκανα μια επιλογή... Universe 217 με Om την πέμπτη!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...