Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

You got the General Idea.


Το σύντομο αφιέρωμα που ξεκίνησα πριν από λίγο καιρό πάνω σε κάποιες 70's και late 60's μπάντες έφτασε στο τέλος του (part 1 2 3 4). Σαν να λέμε ότι μπήκαν τα 80's ένα ψυχοπλάκωμα... Τέλος πάντων, αδυνατόντας να σκέφτω με ποιό συγκρότημα θα έκλεινα αυτη την παρένθεση, ανακάλυψα πως δεν είχα κανένα λόγο να κλείσω μόνο με ένα όνομα.
Sir Lord Baltimore καί Captain Beyond. Σε όσους δεν λένε κάτι αυτοί οι τίτλοι ευγενίας, καθώς και όσοι νομίζουν οτι έκοψα την μουσική και άρχισα να ασχολούμαι με σούπερ ήρωες και κόμικ, παρακαλώ συνεχίστε την ανάγνωση. Οσοι ξέρετε για τι πράγμα μιλάω (η συνήθης αντίδραση στο άκουσμα αυτων των δύο συγκροτημάτων είναι ελαφρύ χτύπημα παλάμης στο κούτελο, ακολουθήμενο με επιφώνημα τύπου 'ΠΩΩΩ, ρε φίλε'. Στανταράκι.) τότε το μόνο πράγμα που έχεται να κάνετε είναι να σταματήσετε την ανάγνωση τώρα, να ψάξετε το βινύλιο, cd, φάκελο με τον αντίστοιχο δίσκο της αρεσκείας σας και να αρχίσετε να χορέυτεται ανάποδα σαν τους τρελούς.
Εχω παραπάνω από ένα λόγο που αυτά τα δύο συγκροτήματα προτείνονται -πάντα- μαζί. Πρώτα απ΄όλα και τους sir lord αλλά και τους beyond τους πρωτογνώρισα την ίδια μέρα, μαθαίνοντας όμως για αυτούς από διαφορετική πηγή. Θεώρησα σημαντικό το γεγονός πως το σύμπαν με την μορφή της σύμπτωσης (thats the game it plays) με έφερε σε έπαφη με τους κύριους εκπροσώπους αυτού που προσωπικά κατέληξα να ονομάζω 'εναλλακτικά 70's'. Εναλλακτικά όχι τόσο γιατί ηχούν τελειώς διαφορετικά απο τους πιο παραγνωρισμένους μύθους τηε δεκαετίας, αλλά ακριβώς γιατί δεν αποτελουνται από συγκροτήματα που θα τα ξέρει και ο τελευταιος τουρίστας της ροκ μουσικής. Καί αυτός είναι ο δεύτερος λόγος. Οι Sir Lord Balitmore και οι Captain Beyond αποτελούν τις πιο επιτυχημένες συνταγές, μίας δεκαετίας που είχε πολλά πιάτα για να δοκιμάσεις. Είναι η απόδειξη πως τα 70's έγιναν η δεκατία της ροκ οχι μόνο λόγο 4 ή 5 συγκροτημάτων. Ακούστε τους καί κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξει η όρεξη σας. Έτσι την πάτησα και εγώ.
Ο τελευταίος λόγος που συνήθως παραθέτω και τις δύο μπάντες μαζί είναι γιατί όταν ακούς ονόματα όπως Sir lord και Captain γνωρίζεις πως ακόμα και αν δεν έχεις φτάσει στο ζενίθ της γαματότητας, είσαι πολύ κοντά.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...