Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Orchid - Capricorn


Χαμός λέμε! Βάλε στο ίδιο καζάνι ό,τι πιο Sabbath, Pentagram και St. Vitus μπορείς να φανταστείς και έχεις αυτό εδώ το κερασφόρο θηρίο. Μόλις μπεί το ομώνυμο κομμάτι, φοβάμαι πως πλέον είναι πολύ αργά για να γυρίσεις πίσω!
Vintage, retro, παλιόμοδίτικο, αναχρονιστικό και παρόμοιοι χαρακτηρισμοί που θα μπορούσαν να αποτελούν δυσφήμιση για πολλά άλλα συγκροτήματα, εδώ συναντούν την ενσάρκωση τους μέσα σε λίγο λιγότερο από μια ώρα, άρτια εκτελεσμένης, μουσικής, που δεν αναλώνεται στην 'κλοπή' ιδεών, αλλά στην χρήση τους ως αντιδάνειων. Το έχω ξαναπεί: σημασία σε αυτό το είδος δεν έχει τι παίζεις, αλλά πως θα το παίξεις, πως θα το ενορχηστρώσεις και πως θα το κάνεις να φωνάζει heavy από μίλια μακριά. Αυτά και οι fuzzαριστές κιθάρες με χαμηλό κούρδισμα βεβαίως.
Ξέρω θα μου πείς πως το λογότυπο είναι Orange Goblin, αλλά τι να το κάνεις? Ο δίσκος λέγεται Capricorn και έχει ένα τραγοκέφαλο στο εξώφυλλο! Η προηγούμενη ιδέα που θα είχαν για εξώφυλλο βάζω στοίχημα πως θα ήταν κάπως έτσι.
Το άλμπουμ κυκλοφορεί ελεύθερο και βόσκει ήδη σε κάποια από τα γνωστά διαδικτυακά βοσκοτόπια. Πάντως εγώ ήδη το φαντασιώνομαι στην βινυλιακή του έκδοση, που υποψιάζομαι πως δεν θα αργήσει.

Myspace
The Church Within Records
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...