Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

The Devil's Blood, Mahakala, 4bitten, 22/01/12 live στο Κύτταρο

The Devil's Blood, Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Κύτταρο. Είχε περάσει αρκετός καιρός απο την ανακοίνωση της συγκεκριμενης εμφάνισης των Ολλανδων επί ελληνικού εδάφους, οπότε αντίστοιχα πέρασε αρκετός καιρός που μετράγαμε τις μέρες αντίστροφα. Το κακό όμως με τις συναυλίες που γίνονται την Κυριακή είναι πως, όχι μόνο η επόμενη είναι εργάσιμη, αλλά συγκεκριμένα η χειρότερη εργάσιμη: η Δευτέρα. Το αποτέλεσμα είναι με το που κλείνει η μουσική, ο καθένας σπίτι του κακήν κακώς. Με αυτά στο μυαλό δώσαμε διαδυκτιακό ραντεβού με τον Batman την επομένη για να σχολιάσουμε τι είδαμε, τι ακούσαμε και τι μυρίσαμε.

Αzarak: ok για πες λοιπόν μια πρώτη γνώμη;
Batman: Το Bowel of Noise έπραξε σωστά και έφερε τους Devil's Blood τη σωστή χρονική στιγμή.Δύο δισκάρες, δύο ep's και μια μεγάλη γκρουπάρα των καιρών μας.First things first όμως,δεν πρόλαβα τους 4bitten, τι έχεις να πεις?
A: Νομίζω πως εσύ θα γούσταρες, ολίγον hard rockιά, ολίγον poserιά με ωραία γυναικεία φωνητικά. Δεν μπορώ να πω πως με συγκίνησαν βέβαια... απλά ξέρεις, κλασσική μαλακία πω άμα η συναυλία ξεκινήσει just στην ώρα που είναι προγραμματισμένη τότε το πρώτο support θα παίζει για να ακούνε οι τοίχοι. Εκτιμώ να ξεκινάνε τα live στην ώρα τους αλλά δεν μπορώ να μην σκέφτομαι πόσο άσχημα είναι για τα παιδιά που τους δίνεται η ευκαιρία να τους γνωρίσει ο πιο πολύς κόσμος, παίζοντας κάτω απο ένα καλό όνομα
B: Εχεις δίκιο.Το καλό είναι βέβαια ότι το event τελείωσε μιά λογική ώρα.Κρίμα λοιπόν που δεν κατάφερα να τους δω, με το που μπήκα καληνύχτιζαν.Tην επόμενη φορά ελπίζω να τα καταφέρω!Πρόλαβα όμως ολόκληρη την εμφάνιση των Mahakala που αντίστοιχα πιστεώ ότι άρεσαν σε εσένα.Σωστά?
Α: Προσωπικά μου άρεσε αυτό που άκουσα, αν και άκουσα αρκετές απόψεις για το αντίθετο. Νομίζω πως χάλασε τον κόσμο η στροφή που κάνανε στον ήχο τους από το sludge στο ποιό 'ήπειο' stoner metal. Μου θύμισαν Corrosion στην Deliverance φάση τους. Να σου πω την αλήθεια θα περιμένω να ακούσω το υλικό τους που όπως είπαν θα βγεί την άνοιξη.
Β: Έχω δει live δύο από τα μέλη τους αρκετές φορές από την εποχή του λυκείου,όταν έπαιζαν σε διαφορετικές μπάντες,και σε εντελώς άλλο ύφος.Από τότε το είχαν,και δεν είχε τύχει να ακούσω δουλειά τους μέχρι και χθες.Αν και έχω πιο επιδερμική σχέση με τον τώρα ήχο τους, έμεινα ικανοποιημένος, και παρά τα όποια σχόλια που ανέφερες, δε νομίζω ότι μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι:1)σαφώς είχαν πολύ καλύτερο ήχο από τους headliners και 2)απαίτησαν την προσοχή όλων και την κέρδισαν... στο ψητό όμως..!
Περίμενα τη συναυλία πολύ καιρό και φέυγοντας ήμουν ικανοποιημένος.Αν και πιστέυω ότι το συνολικά αποτέλεσμα θα μπορούσενα είναι καλύτερο, από το Wings of Gloria όμως μέχρι και το Christ or Cocaine στο τέλος ένιωθα έντονα ότι ζούσαμε ιστορική συναυλία.
Α: Συμφωνώ. Νομίζω το σημείο που έκανε την συναυλία να γίνει απο καλή, γαμάτη, ήταν η διασκευή από Aphrodites Child στο The Four Horsemen με peak το ασταμάτητο jamming σολάρισμα του Voodoo Dust, και βεβαίως το ανθεμικό Christ or Cocaine όπως είπες. Αμα πω σε κάποιον πως πέρασα γαμάτα ακούγοντας επι 15 λεπτά τρείς κιθάρες να σολάρουν τότε θα δημιουργήσει πολύ λάθος εικόνα για το τι μουσική ακούω γενικά. Πιστεύω πως βασικό μειονέκτημα ήταν ο ήχος τους...
Β: Και εμένα είναι η βασική μου ένσταση.Η F ή Μouth of Satan ή αδελφή του Selim ή όπως θες πες την έχει φωνάρα.Δε θα ήθελα όμως να προσπαθώ τόσο πολύ ώστε να την απολαύσω.Επίσης το θέμα με τις 3 κιθάρες μάλλον δε βοηθάει.Τουλάχιστον όχι όσο παίζουν σε clubs. Πρόσεξα ότι στα τραγούδια που εχω ακούσει περισσότερο και ήξερα πως ηχούν ακριβώς, οι κιθαριστικές φράσεις ναι μεν εκτελούνταν σωστά άλλα έπρεπε να στήσεις αυτί και να παίζε το μάτι σου από ταστιέρα σε ταστιέρα για να τις πάρεις χαμπάρι.Τέλος παντων ας αντικαταστήσουν τον έναν με ένα hammond!θα τους ταίριζε! Όσο για την Aphrodites Child διασκευή,μάλλον οι Ολλανδοί θα μας συστήσουν στη μουσική μας.Ας είναι!
Α: Κοίτα, δύο πράγματα έχω να πω για τις τρείς κιθάρες, πρώτον αμα βάλεις όλο το υλικό που παίζουνε σε ένα live, τότε μάλλον πρέπει να τους δείς τουλάχιστον 2 φορές για να εκτιμήσεις. Πολύ πληροφορία για μόνο δύο αυτιά, άσε που δυσκολευόσουν να ακούσεις καθαρά. Δευτερον, άμα αντικατασήσουν μία κιθάρα με hammond τότε τελειώνοντας τη συναυλία το ημερολόγιο θα έδειχνε 22/01/72, δεν θα ήτανε μόνο η ιδέα μου δηλαδή πως πάνω από όλα το στύλ τους καθορίζεται απο αυτή την δεκαετία. Ισως βέβαια να είμαι κολλημένος εγώ
Β: Καθόλου και εγώ αυτό ακούω.Απο Κiss έως Coven και από Grand Funk Railroad έως Μichael Shenker.Καταφέρνουν όμως να μην παγιδεύονται στο copy paste και έχουν τελικά δικό τους ήχο.Ακους καραμπινάτη σεβεντίλα αλλά δεν μοιάζει τόσο πολύ με κάτι συγκεκριμένο.Το ίδιο λέγαμε μαζί και για τους Graveyard.Και εκεί είναι που ηδονίζομαι περισσότερο που είναι 2012 και όχι 1972!Και μπορεί μέχρι στιγμής να μην είπαμε και τα καλύτερα,αλλά είναι γιατί και αυτοί έχουν θέσει ψηλά τον πήχη και εμείς τους γουστάρουμε πολύ για να τους κάνουμε χάρες.Σε τελική ανάλυση η συναυλία γάμησε και το ευχαριστηθήκαμε έτσι δεν είναι?
Α: Μάλιστα κύριε Batman, έτσι είναι. Τελικά, την ένιωσες την παρουσία Του?
Β: Η μπάντα και κατ επέκταση ο ιθύνων νους Selim φρόντισε να δώσει μεγάλη έμφαση σε αυτή την πτυχή του συγκροτήματος.Από το ζουρλό του βλέμμα,μέχρι τη συναυλιακή χυλόπιτα που μας έριξε η F, φεύγοντας πριν την χεροκροτήσουμε.Και φυσικά το αίμα που νυχτόβια πλάσματα σαν και εμένα και την παρέα μου μέχρι που το μύρισαν.Δε θα έλεγα ότι την ένιωσα όμως. Περισσότερο σαν τελετή το είδα,αλλά όχι συγκεκριμένα προς τιμήν Της Αυτού Απαισιότητάς Του.Εσύ κύριε Azarak?
Α: Ούτε καν. Είχε πλάκα όμως που τα monitor ήταν σκεπασμένα με πλαστικές σακούλες. Φαντάζομαι σκηνικά τύπου : 'Ρε μαλάκες απόψε παίζουν στο μαγαζί μας οι The Devil's Blood! Γρήγορα φέρτε της σακούλες και το οξυζενέ για να μην λεκιάσει η μοκέτα!'. Παρεπιμπτόντως το άρρωστο artwork του book cd που κονόμισα τα σπάει. Κόσμημα για την συλλογή μου. Εκεί νιώθεις πως ολοκληρώνεται το όλο concept της μπάντας.
Κάτι τελευταίο, γιατί μπορεί να μιλάμε τρείς μέρες?
Β: Τη μία μέρα για το αν θα φέρουν Blood Ceremony, την άλλη για το αν θα φέρουν Jex Thoth, και την τρίτη να μαντεύουμε πότε θα ακούσουμε το Christ or Cocaine σε στάδιο.
Α: Doom On!
Β: Stay Grimm and Frostbiden
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...