Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Michael Schenker’s Temple Of Rock, Fury UK Live Fuzz Παρασκευή 20 Απριλίου 2012



Οι Fury Uk που άνοιξαν την βραδιά, κατάφεραν να αποσπάσουν το χειροκρότημα το κοινού παρόλο που στην αρχή της εμφάνισής τους, παρακολουθούσε κάπως αδιάφορο. Μεταξύ μας όμως, το μελωδικό hard rock τους που θα ήθελε να ήταν βγαλμένο από τους Skid Row του Slave to the Grind και οι συνεχής ποζεριές τους, παρ΄όλο που ταίριαζαν μια χαρά στο ύφος της βραδιάς, δεν ήταν και κάτι ιδιέταιρο.

Λίγο πριν τις έντεκα έκανε την εμφάνισή της η ευρωπαική έκδοση του Temple Of Rock (o Schenker έχει διαφορετικά line ups για την αμερικάνικη και ιαπωνική περιοδεία). Άλλοι δύο σκορπιοί στη σκηνή λοιπόν, ο Francis Buchholz και o Herman Rarebell σε μπάσο και drums αντίστοιχα, πλαισιωμένοι από τον Doogie White (ex-Rainbow, ex-Malmsteen, Cornerstone) στη φωνή και τον κιθαρίστα Wayne Findlay (ex-Vinnie Moore, MSG).

Το setlist εμπεριείχε κομμάτια από όλη την καριέρα του Michael. Στα Scorpions και MSG τραγούδια ο Doogie απογείωσε την εμφάνιση της μπάντας, αποδεικνείωντας γιατί προτιμάται από τόσους guitar heros. Μπορεί να ζοριζόταν σε κάποια σημεία, αλλά η χροιά της φωνής του και η σκηνική του παρουσία μετέτρεπαν κάθε τραγούδι σε rock party. Από την άλλη, στα UFO τραγούδια κρίνεται ανεπαρκής. Πιθανόν να είναι η στόφα τους τέτοια που απαιτούν μεταχείριση αποκλειστικά από σκληροπυρηνικούς Βρετανούς πότες….

Ο Michael Schenker, έδεσε κόμπο τις flying-v του και μας αποζημίωσε που παρευρεθήκαμε. Τόσο η μπάντα που έχει συνθέσει, όσο και το βαρύ συναισθηματικό φορτίο που εκπέμπει η ταστιέρα του, έκαναν τη συναυλία απολαυστική. Μακάρι όμως να έλειπαν κάποια κομμάτια Scorpions (πχ το Rock You Like A Hurricane στο οποίο κανονικά δεν έπαιζε καν ο Μιχαλάκης!)και στη θέση τους να βρίσκονταν κάποια από την Mcauley Schenker περίοδο των MSG. Εικάζω ότι πριν έρθει στη χώρα μας, τηλεφωνήθηκε με τον αδελφό του, Rudolf και ενημερώθηκε για την Scorpions mania που διακατέχει το ελληνικό ακροατήριο! Ας ελπίζουμε να μην αργήσει τόσο να μας ξανάρθει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...