Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, η Didi ποτέ...

Δύσκολες εποχές ζούμε. Εποχές αγανάκτησης.
Αλλά εγώ δεν θέλω να μιλήσω τώρα για το επίκαιρο θέμα των "Αγανακτησμένων".
Οπότε πάω στο "ζουμί" της υπόθεσης.

Rockwave 2011. Μεγάλο καλοκαιρινό φεστιβάλ που κάθε χρόνο διοργανώνει η Didimusic. Και όταν μιλάμε για την Didimusic, μιλάμε για μια εταιρεία που έχει το μονοπώλειο σε τέτοιου βεληνεκούς φεστιβάλ. Και όταν κάποιος έχει το μονοπώλειο, τότε μπορεί να κάνει ότι θέλει.
Μπορεί να ακυρώσει μια ολόκληρη μέρα ενός φεστιβάλ τελευταία στιγμή λόγω "ηλεκτρικής καταιγίδας" (Depeche Mode - Rockwave Festival 2009), να χωρίσει την αρένα στα 2 με Pitch A και Pitch B, με πολύ ακριβότερο εισιτήριο για όσους θέλουν να είναι κοντά στη σκηνή (Metallica 2007 / Sonisphere Festival 2011) και άλλα τέτοια ωραία που τώρα δεν μου έρχονται.

Πριν 3 μέρες λοιπόν είχαμε νέο κερδοσκοπικό χτύπημα από την Didimusic, όσον αφορά την 3η μέρα του φεστιβάλ.
Αρχικά είχαν ανακοινωθεί ως headliners οι Gogol Bordello με τιμή εισιτηρίου 28 ευρώ. Μια τιμή πολύ χαμηλή ομολογουμένως που από το δελτίο τύπου της Didi, αυτό γινόταν ώς ένδειξη σεβασμού για τις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε.
Λίγες βδομάδες αργότερα ανακοινώθηκαν οι Prodigy ως headliners με το εξής δελτίο τύπου από τη Didi, όσον αφορά τις διαφοροποιήσεις στις τιμές:

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει!

Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65 € και συμπεριλαμβάνεται το camping.

Τα εισιτήρια της Παρασκευής 1 Ιουλίου κοστίζουν 28 €
Τα πρώτα εισιτήρια του Σαββάτου 2 Ιουλίου ξεκινούν από 12 €
Τα επόμενα κοστίζουν 15 €
Τα εισιτήρια της Κυριακής 3 Ιουλίου ξεκίνησαν από 28 €, εξαντηλήθηκαν και πλέον κοστίζουν 35 €

Δηλαδή, μπήκε ένα "καπέλο" 7 ευρώ γιατί προστέθηκαν νέοι headliners, κάτι που είναι απόλυτα δικαιολογημένο.
Επίσης, όπως φαίνεται, δεν αναφέρει πουθενά η ανακοίνωση, για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων ή για επικαίμενη αύξηση. Άρα δηλαδή είναι 35 ευρώ μέχρι να γίνει sold out.

Πριν μερικές μέρες υπήρξε νέα ανακοίνωση από πλευράς Didi, με αφορμή την προσθήκη των Θεσσαλονικιών 63high που θα ανοίξουν την 3η μέρα του φεστιβάλ, ήρθε και νέα διαμόρφωση τιμών:

Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται!

Τιμές εισιτηρίων:
Το τριήμερο εισιτήριο κοστίζει 65€ και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το camping.
Τα πρώτα εισιτήρια της Παρασκευής, 1 Ιουλίου, τα οποία εξαντλήθηκαν, κόστιζαν 28€. Τα επόμενα κοστίζουν 35€, ενώ στο ταμείο θα κοστίζουν 40€.
Τα πρώτα εισιτήρια του Σαββάτου, 2 Ιουλίου, τα οποία εξαντλήθηκαν, κόστιζαν 12€. Τα επόμενα κοστίζουν 15€, ενώ στο ταμείο θα κοστίζουν 20€.
Τα πρώτα εισιτήρια της Κυριακής, 3 Ιουλίου, τα οποία και εξαντλήθηκαν, κόστιζαν 28 και 35 €. Τα επόμενα κοστίζουν 40€, ενώ στο ταμείο θα πωλούνται προς 45€.

Μπήκε δηλαδή από το πουθενά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση άλλο ένα "καπέλο" 5 ευρώ και 10 ευρώ από το ταμείο. Δηλαδή μιλάμε για την μεγαλύτερη κοροϊδία που έχει υπάρξει στα χρονικά.

Που αναφέρει η Didi για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων στα 35 ευρώ; Πουθενά.
Που αναφέρει για επικείμενη αύξηση; Πουθενά.
Γενικότερα οι εύλογες απορίες που προκύπτουν είναι πολλές.
Σκοπεύει η Didi να απαντήσει καμία;
Εμείς εδώ είμαστε και περιμένουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...